Home » Administraties

Administraties

Inrichten van uw administratie en boekhouding.
Een goede administratie is overzichtelijk, helder en geeft duidelijk inzicht in de financiële situatie van uw organisatie. Wij helpen u dan ook graag bij het opzetten en inrichten van uw administratie. Een goed begin is immers het halve werk.

Zelf uw administratie doen, of met onze hulp.
Veel klanten kiezen ervoor om hun eigen administratie te doen. Dat kunt u online eenvoudig zelf doen. Via internet heeft u 24 uur per dag, 7 dagen per week toegang tot uw eigen administratie.

Maar wilt u er graag hulp bij, wij komen graag bij u langs om u te ondersteunen en uw administratie bij u op kantoor bij te werken.

Uw administratie volledig uitbesteden
Als u als ondernemer geen tijd of zin hebt om uw eigen administratie te voeren, dan kunt u dit aan ons uitbesteden. U kunt ons alle bonnen en facturen toesturen, we kunnen de (bank)bestanden digitaal inlezen of we komen bij u op kantoor langs om daar uw administratie bij te werken. De keuze is aan u!

 

Jaarrekening

Opstellen en bespreken jaarrekening
Wij stellen uw jaarrekening op in heldere en begrijpelijke taal. Daarnaast bespreken we de jaarrekening altijd persoonlijk met u, zodat we zeker weten dat u precies weet hoe uw onderneming er financieel voor staat.

Deponeren
Besloten vennootschappen (BV's) zijn verplicht om hun jaarrekening te deponeren bij de Kamer van Koophandel, wij helpen we u graag met het opstellen en deponeren van deze stukken.

Begrotingen en prognoses

Voor het aanvragen van een krediet of het doen van een grote investering is vaak een begroting of prognose nodig. Wij weten precies aan welke eisen een goede begroting moet voldoen en kunnen u goed helpen bij het opstellen van een realistische en haalbare prognose.

Nut van de jaarrekening

Jaarrekeningen en tussentijdse overzichten zijn belangrijk voor uw onderneming. Zij geven inzicht hoe het er financieel voorstaat en waar de eventuele knel- en aandachtspunten zijn.
Voor u als ondernemer is het van belang om te weten hoe de cijfers zich ontwikkelen ten opzichte van voorgaande jaren; is mijn omzet gestegen, heb ik mijn kosten in de hand, is de nettowinst gestegen, hoe verhouden mijn cijfers met die van mijn branchegenoten?
Ook is de jaarrekening de basis voor de aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting en onmisbaar voor het aanvragen van kredieten, subsidies en eventuele verkoop of overdracht van uw onderneming.

Toekomst

De jaarrekening is niet alleen een financieel verslag van uw ondernemersactiviteiten over het afgelopen jaar maar ook het vertrekpunt voor het toekomstige beleid. Als extra peiler voor dit toekomstige beleid kunnen wij samen met u prognoses opstellen en uw strategie bepalen voor de komende jaren.
Wij denken graag met u mee!

Fiscaal Advies

Belastingaangifte
Belastingaangifte doen kan tijdrovend en complex zijn. Als belastingadviseurs zijn wij op de hoogte van de laatste fiscale wet- en regelgeving en zorgen ervoor dat uw belastingaangifte tijdig en op de juiste manier wordt gedaan. U kunt bij ons terecht voor hulp bij de volgende belastingaangiften:

 • inkomstenbelasting
 • vennootschapsbelasting
 • omzetbelasting
 • loonbelasting
 • dividendbelasting
 • schenk- en erfbelasting
 • aanvragen van toeslagen


Bezwaar- en beroepschriften

In sommige gevallen kan het zijn dat u het niet eens bent met een beslissing van de Belastingdienst.

Wij kunnen dan de correspondentie met de Belastingdienst voor u verzorgen. Op die manier hoeft u zich geen zorgen te maken over het aanvragen van uitstel of het opstellen van een bezwaar- en beroepschrift.

 

Financieel Advies

Advisering

Al ruim 30 jaar aan financiële kennis in huis. Deze kennis en ervaring die we hebben opgedaan delen we graag met onze klanten.
Wij kunnen u onder andere adviseren over:

 • Financiële en juridische bedrijfsstructuur
 • Starten van een onderneming
 • Investeringsplannen
 • Overname, verkoop en bedrijfsopvolging
 • Toeslagen
 • Inrichten van uw administratie

 

Second Opion

Financiële second opinion
Een geschil met de Belastingdienst. Een advies dat niet goed voelt. Of cijfers waarvan u vermoedt dat ze niet kloppen. Sommige financiële of fiscale problemen vragen om een kritische blik en een onafhankelijke mening.

Wij begrijpen dat ondernemers soms behoefte hebben aan een objectief en betrouwbaar persoon waarmee ze vrijblijvend en zonder verplichtingen kunnen sparren over hun probleem.

Daarom helpen we regelmatig ondernemers met een financiële second opinion. We helpen u met het verhelderen van uw probleem en denken met u mee over de juiste aanpak van uw probleem.

Zonder dat u ergens aan vast zit.

Heeft u behoefte aan een financiële second opinion of wilt u meer weten?

Neem dan contact met ons op.

Ad interim en/of projecten

Heeft u een achterstand in de verwerking van uw boekhouding?

Heeft u  snel cijfers nodig voor een kredietaanvraag?

Is uw boekhouder tijdelijk afwezig?

Wij ondersteunen u graag op interim basis.